KUNSTROUTE KORTEMARK 1 – 31 AUGUSTUS 2020

OOkunst de kunstroute met een KROONTJE en piepende remmen, fietsen tegen Corona

Neem gratis deel vanaf 01-31 augustus aan een kunstige fiets- en/of wandeltocht in Kortemark en deelgemeenten langs etalages, voortuinen en openbare plaatsen.

Ontdek de werken van meer dan 100 kunstenaars op meer dan 60 locaties van een Kortemarks fiets- en/of wandelparcours. Dit zijn gemeentelijke locaties, maar ook zelfstandige zaken en privéhuizen. Alle kunstwerken zijn van buitenaf zichtbaar ofwel in de voortuin of achter het vensterraam.

Deelname Griet Mertens – keramiek- op locatie MARKT 28 KORTEMARK.

CC De Beuk  – Torhoutstraat 9 Kortemark – wordt het centrale infopunt -permanent bemand tussen 10-12u en 13-18u. Daar kan je de infobrochure verkrijgen van de locaties, kunstenaars en alle activiteiten die plaats vinden tijdens de route.

Je krijgt er ook bijkomende info in verband met twee leuke wedstrijden met leuke prijzen : maak een leuke originele foto van jezelf tijdens de route (met eventueel een creatief versierde fiets) en noteer de naam van minimum één kunstenaar die je vindt op een locatie. Dit alles wordt verpakt in een rugzakje dat verwijst naar de jubileumeditie. Alle bovenstaande info kan je ook terugvinden via sociale media of andere kanalen van de cultuurdienst Kortemark www.facebook.com/cultuurkortemark en OOkunst www.oo-kunst.be.

Net nu iedereen massaal aan het fietsen en wandelen gaat, kunnen we daar meteen iets boeiends aan koppelen. Daarnaast valt in de nabijheid van je eigen ‘kot’ heel wat te beleven. Kortemark heeft namelijk heel veel mooie landelijke wegen en verrassende fietspaden. We mikken ook op fietsers uit gans Vlaanderen die zo Kortemark op een leuke manier leren ontdekken.

Kunstvereniging OOkunst bestaat dit jaar 25 jaar, maar wat een editie met een zilveren kroontje zou worden in de maand mei, eindigde in mineur vanwege de coronacrisis.

Toch bleef het bestuur niet bij de pakken zitten en maakten ze onder het motto “Kom uit uw kot maar doe niet zot” gebruik om in augustus een kunstige fietsen/of wandeltocht te organiseren langs vensters en voortuinen. Het was een moeilijke beslissing voor het bestuur van OOkunst om de jubileumeditie van hun jaarlijkse kunstroute on hold te zetten. Vooral omdat er al veel voorbereidend werk werd gedaan. Maar de gezondheid van de kunstenaars, de bezoekers aan de kunstroute en de bevolking waren voor ons prioritair. Liever dan een jubileumeditie in mineur besloten we unaniem om de kunstroute 2020 te verplaatsen naar volgend jaar. Gelukkig zegden het merendeel van de kunstenaars die er dit jaar bij zouden zijn toe voor volgend jaar. maar in CC De Beuk kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven voor ons weeshuisproject in Mozambique. Je kan er ook kunstwerkjes aankopen volledig ten voordele van dit goed doel. Nu de kunstroute in het voorjaar niet doorging, komen er namelijk ook geen fondsen binnen voor dit project dat we al jaren steunen.  Locaties en kunstenaars zijn vrij om in deze periode extra een bijkomende activiteit in te richten. Onze bijkomende, belangrijke doelstelling is dan ook de zelfstandige zaken van Kortemark, de kunstenaars en ons weeshuisproject in Mozambique een duwtje in de rug te geven.

Namens het bestuur van OOkunst “Kom uit uw kot maar doe niet zot”

 

NAAR AANLEIDING VAN DE MAATREGELEN TEGEN HET CORONAVIRUS WAREN WE VERPLICHT ALLE WORKSHOPS AF TE GELASTEN.

ONDERTUSSEN HEBBEN WE DE VRAAG GESTELD BIJ OFFICIËLE INSTANTIES OM ONZE WORKSHOPS TERUG TE MOGEN OPSTARTEN.

MITS HET RESPECTEREN VAN DE NODIGE VEILIGHEIDSMAATREGELEN KUNNEN DE ACTIVITEITEN IN HET ATELIER WORDEN HERNOMEN VANAF 28 MEI 2020;

 

 

 

 

 

Initiatie les pottendraaien

Wilt u graag eens kennismaken met het ambacht van pottendraaien?

volgende geplande datum: nog geen nieuwe data vastgelegd.

op zaterdagvoormiddag kan u gedurende 2 u een initiatie les volgen in het atelier

prijs: € 45,- pp incl. klei, koffie/thee

uw werk wordt nadien afgedraaid, geglazuurd en gebakken. Afhalen van uw werk kan enkele weken later.

Min 5 pers – max 6 pers. Wenst u samen met uw bubbel een creatieve activiteit te doen? dan is pottendraaien zeker aan te raden !! neem contact met ons op en wij overleggen samen een datum.

voor afspraken: keramiekatelierdescherf@telenet.be